RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. június 6. Szombat
Norbert, Cintia, Norman
 

Honvédelmi Verseny

Honvédelmi VersenyHonvédelmi Verseny

2014-ben már másodszor voltunk Honvédelmi versenyen! Az első verseny még az előző tanévben volt, válogatott csapattal indultunk. A válogatás alapja elméleti földrajzi és gyakorlati feladatok voltak. Így az akkori 9.B és 10.B vegyes csapata indult egy szeles áprilisi napon Szentendrére, a Honvédelmi Akadémiára, lelkesen! A versenyszámok között volt gránátdobás, váltófutás egy 3-4 kilós gumi gépfegyverrel, tájékozódó futás, lövészet és földrajzi, történelmi feladatok. A mi csapatunk nagyon élvezte a versenyt, és az eredményhirdetéskor boldogan vonultunk ki, mint Budapest 3. legjobb csapata! Ezek után ősszel azonnal jelentkeztünk a verseny-felhívásra! Most nem volt előzetes válogató verseny, így osztálycsapatok jelentkeztek, de csak az egyik indulhatott a versenyen, sajnos! A feladatok hasonlóak voltak, mint korábban, jobban teljesítettünk mint korábban, de a többiek is jobban felkészültek, így most a 8. helyet sikerült elhoznunk.

A két nap során bepillantást nyerhettünk a honvédség életébe. Volt rend-fegyelem, de beszélgetni is lehetett az akadémistákkal, így nagyon pozitív kép alakult ki bennünk a Honvédségről. A fiatalok itt kapnak oktatást, elméletit és gyakorlatit és hosszú távú életcélt!

Nagyon jól éreztük magunkat, legközelebb is megyünk!   

A csapatok tagjai

2014. április :      Koszka Nikolett 10.B

                               Kovács Krisztián 9.B

                               Márton András 10.B

                               Szilágyi Fanni 10.B

2014. október : Koszka Nikolett 11.B

                               Kinczel Csaba 11.B

                               Márton András 11.B

                               Megyes László 11.B

Írta: Tóthné Zsohár Ildikó , a 11.B osztályfőnöke              

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036