RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. június 6. Szombat
Norbert, Cintia, Norman
 

„Úton a körforgásos gazdaság felé” című konferencia

„Úton a körforgásos gazdaság felé” című konferenciaKedves Petrikesek!

A végzős technikusokkal a HOSZ (Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége) hulladékgazdálkodással kapcsolatos konferenciáján vettünk részt. Neves szakemberektől hasznos előadásokat hallgattunk meg a hulladékhasznosítás új elveiről.

A fenntartható gazdasági növekedés és a fenntartható nyersanyaggazdálkodás elérése nem valósítható meg a természeti kincsek kitermelésének csökkentése és a   hulladékok anyagában történő újrahasznosítása nélkül.
 
2017. december 18-án megszületett az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Tanács ideiglenes megállapodása az Európai Bizottság körforgásos gazdaság javaslatcsomagjáról - a hulladék-keretirányelv, a hulladéklerakókra vonatkozó irányelv, a csomagolási irányelv, az e-hulladékokra vonatkozó irányelv, a roncsautókra vonatkozó irányelv, valamint a hulladékelemekre és- akkumulátorokra vonatkozó irányelv módosításáról. 
 
A jogszabályok Európai Parlament és Tanács által történő végleges elfogadására és megjelenésére előreláthatólag még 2018 első félévében sor kerülhet. 
 
 
Ha érdekel, hogy mit jelent a körforgásos gazdaság, itt olvashatsz róla: https://hosz.org/korforgas/
 

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036