RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2019. október 13. Vasárnap
Kálmán, Ede
 

Petrikes fizika siker Szegeden

Petrikes fizika siker SzegedenKedves Petrikesek!

Iskolánkból Ódé Bence Levente a 9. KNY-ből és Varga Szabolcs az Újpesti Műszaki Szakgimnáziumból közösen nevezett a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézete, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja által meghirdetett általános-, és középiskolás diákok számára szóló, a „Kreatív Tudományos Program Középiskolásoknak” keretein belül rendezett fizika versenyre. Felkészítő tanáruk Kovács Olivér volt.
 
A verseny - amelyet idén Telkes Mária emlékére rendeztek - első három fordulójában érdekes nyílt végű kísérleteket kellett elvégezniük, és dokumentálva beküldeniük a szervezőknek. Ezen kísérletek zöme többféleképpen magyarázható, számít a kreativitás, és a fizikai-kémiai tudás komplex módón történő átlátása. Ezen diákjaink kiemelkedően teljesítettek, így alkalmuk nyílt részt venni a döntő fordulón Szegeden, ahol a verseny összes résztvevője előtt mutathatták be egyik kísérletüket.
 
A középiskolai kategóriában iskolánk csapata a szegedi döntőben az előkelő 2. helyezést érte el a zsűri döntése alapján. Az országos döntő két napos volt, így alkalmuk volt megismerni Szeged városát, és a Szegedi Tudományegyetemet. 
 
A verseny honlapján megtekinthető a kiírás és az eredményhirdetés is: 
http://titan.physx.u-szeged.hu/modszertan/jatsszunk_fizikat.html
 
Gratulálunk a résztvevő diákoknak és a felkészítő tanáruknak!
 
Petrikes fizika siker Szegeden

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036