RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. július 8. Szerda
Ellák, Edgár
 

Petrikes bronzérem a Nemzetközi Kémiai Tornán

 Petrikes bronzérem a Nemzetközi Kémiai TornánKedves Diákok!

Iskolánk tanulója is részese a nemzetközi magyar sikernek! Varga Zsombor (tavalyi 12.A) a Hungarian Team Green tagjaként megszerezte második bronzérmét a Moszkvában rendezett Nemzetközi Kémiai Tornán (IChTo). A csapat többi tagja: Buzafalvi Dénes, Almási Balázs, Gellér Blanka, Győrfi Sára és Kovács Gergő.

 
Ezen az angol nyelvű kémiai vitaversenyen előre megadott feladatokra kell megoldást találni és azt prezentálni, majd megvédeni az ellenfelek és a zsűri kérdéseivel szemben. A nemzetközi versenyen egy-egy országot két csapat képviselhet. Magyarország az első IChTo-n egy, azóta két-két csapattal versenyez, melyek szövetségesként segítik egymást.
 
A Hungarian Team Red kiemelkedő teljesítményével végül abszolút első helyen végzett, és így aranyérmet nyert! Tagjai: Mészáros Bence, Kozák András, Mészárik Márk, Szappanos Attila, Szücs Pál és Vaskó Lili.
 
A Nemzetközi Kémiai Torna immár hároméves történelmében még nem fordult elő olyan év, hogy ne lett volna petrikes versenyző (ez egyetlen másik iskoláról mondható még el: az Apáczairól). Reméljük, ez a szép hagyomány továbbra is megmarad! Kedves Diákok, ez rajtatok múlik! A 2020-as verseny magyarországi válogatójának versenyfelhívása a Hungarian Chemistry Tournament/International Chemistry Tournament facebook-oldalon várható, témája a fantasy lesz.
 
Kiss Andrea, csapatvezető

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036