RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2019. november 17. Vasárnap
Hortenzia, Gergő
 

#petrikcodeweek: egy hét kódolás nem csak informatikusoknak!

#petrikcodeweek: egy hét kódolás nem csak informatikusoknak!Kedves Petrikesek!

Az iskolánkban immár másodszorra került megrendezésre a #petrikcodeweek nevet viselő rendezvénysorozat, amely most valóban egy hétig tartott. A hét folyamán nem csak saját diákjainknak kínáltunk izgalmas programokat.
 
Két partneriskolánkból látogattak ide a gyerekek: a szentmártonkátai Arany János Általános Iskolából, valamint az Újpesti Csokonaiból is 30-30 tanuló érkezett tanáraik kíséretében. Az idelátogató gyerekek több feladatot kaptak: először táblagépek használatával egy kérdéssorozatra kellett válaszolniuk, melyben azt kérdeztük tőlük, hogy mik azok a dolgok melyeknek segítségével boldogulni tudnak majd életük során. Illetve azt, hogy mi az a 3 szó, ami eszükbe jut a kódolás szó hallatán.
 
 
 

Bővebben: #petrikcodeweek: egy hét kódolás nem csak informatikusoknak!

Írország

ÍrországKedves Petrikesek!

Repüljünk Írországba a tavaszi szünetben. Fedezzük fel együtt a Smaragd Sziget szépségeit. Családi elhelyezés, nyelvgyakorlási lehetőséggel.

Jelentkezni B. Tóth Katalin és Béresné Bodó Noémi tanárnőknél az A épület 131-es tanáriban vagy szaktanárodnál lehetséges.
 
Előleg. 20 000 Ft
Jelentkezés határideje: 2019. október 20.
Mellékletek:
Fájl letöltése (repuljunk_irorszagba.pdf)repuljunk_irorszagba.pdf[ ]

eTwinning iskola lettünk

eTwinning iskola lettünkKedves Diákok és Tanárok!

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy a 2019/20-as tanévre elnyertük az „eTwinning iskola” címet. Több megfelelési kritérium alapján egy kétlépcsős kiválasztás végén döntötték el, mely intézmények érdemlik meg ezt az elnevezést. Az egész országból 6, Európa szerte 1004 iskola nyerte el ezt a kitüntetést. Az eTwinning iskola címmel reméljük munkánk még nagyobb ismertségre tehet szert nemzetközi szinten is. Gratulálunk az eTwinning programban résztvevő diákjainknak és tanáraiknak, akik nélkül nem sikerült volna ez a fantasztikus teljesítmény.

Mi a pálya? 2019

 Mi a pálya? 2019Kedves Diákok!

Iskolánk képviselteti magát a rendezvényen! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

 

 

Bővebben:  Mi a pálya? 2019

Tavaszi szakmai vizsga időpontjai - 2019

Tavaszi szakmai vizsga időpontjai - 2019Kedves végzős Technikusok!

Elérhetővé váltak a májusi-júniusi szakmai vizsgaidőpontok, beosztások!

A táblázat alapján láthatjátok, mikor melyik vizsgarészből lesz a vizsgátok, áttekinthető formában, osztályonként, szakmacsoportonként!

A gyakorlati és szóbeli beosztás a vizsgát megelőző napon a B épület földszinten a könyvtár melletti falon lesz kifüggesztve, valamint az osztályfőnököknek e-mailen elküldve.

Bővebben: Tavaszi szakmai vizsga időpontjai - 2019

Újra Kódolás Hete a Petrkben!

Újra Kódolás Hete a Petrkben!Kedves Petrikesek!

Idén már másodszor kerül megrendezésre iskolánkban a Kódolás Hete 2019. október 7.-e hetében. Most egy hétig lesz a kódolás a középpontban, de nem csak informatikusoknak. Minden szakmacsoportból szeretettel várjuk a jelentkezőket az alábbi izgalmas feladatokkkal.

Bővebben: Újra Kódolás Hete a Petrkben!

Biztonságos Internet Nap

Biztonságos Internet NapKedves Diákok!

Az idei tanévben iskolánk is csatlakozik a Biztonságos Internet Naphoz, amit a síszünetre való tekintettel 2019. február 7-én fogunk tartani. Ebből az alkalomból kiírunk egy digitális plakátkészítő pályázatot, melyet a mellékelt felhíváson olvashattok.
 
A plakátokat, melyeket internetbiztonság témakörben kell készíteni a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett, e-mailben kell elküldeni (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) 2019. január 31-ig.
 
A pályázók egyúttal vállalják, hogy a munkájuk kinyomtatva kiállításra kerül iskolánkban.
 
Az eredményhirdetés a Biztonságos Internet Napján lesz.

Étkezési információk

Étkezési információkKedves Diákok!

Minden tanévkezdéskor nem csak az újonnan érkező tanulók hanem a régiek is akik igénybe veszik az étkeztetést a befizetéssel egyidejűleg hozzák magukkal a kitöltött, aláírt eredeti nyomtatványokat, az esetlegesen szükséges kedvezményt alátámasztó mellékleteket pedig másolatban. Kitöltött nyomtatványok hiányában a befizetés nem fogadható  el!

Ha a továbbiakban a kiegyenlítés átutalással történik akkor is a megfelelő űrlapokon az átutalás legyen bejelölve! A teendőket teljes részletességgel a csatolt tájékoztatók tartalmazzák, de ha további kérések vagy kérdések merülnek fel az alábbi elérhetőségeken tudok felvilágosítást adni:

Láng Tamara
gazdasági ügyintéző
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
tel.: +36 70 502 1717

Környezet-egészségtan verseny

Környezet-egészségtan versenyKedves Versenyzők!

Az idei tanévben elindul a BMSZC Petrik Lajos Szakgimnáziumának és a Kanizsay Dorottya Katolikus Középiskola közös szervezésében egy környezet-egészségtan verseny, amelyre 3 fős csapatok nevezhetnek.
 
A verseny 3 on-line fordulós. A legjobb 10 csapat behívásra kerül a gyakorlati fordulóra, amely a Petrik Szakgimnázimban kerül megrendezésre.
 

Bővebben: Környezet-egészségtan verseny

Esemény naptár

London

LondonKedves Diákok és Szülők!

Fedezzük fel együtt Dél-Anglia és London szépségeit és érdekességeit a tavaszi szünetben!

 
Jelentkezni lehet: B. Tóth Katalin és Béresné Bodó Noémi tanárnőknél (A 131-es tanári) valamint szaktanárodnál.

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036