RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. január 18. Szombat
Piroska
 

Biztonságos Internet Nap 2020: verseny!

Biztonságos Internet Nap 2020: verseny!Kedves Petrikesek!

Kedves petrikes osztályok, egy izgalmas kihívásra szeretnénk felhívni a figyelmeteket! Várjuk a jelentkezőket

Mellékletek:
Fájl letöltése (Petrikings.png)Tarsasjatek_keszito_verseny[ ]

Petrik 140

Petrik 140Kedves Tanárok és Diákok!

A Petrik Lajos Szakgimnázium jogelődje, az Állami Középipartanoda, pontosan 140 éve, 1879. december 7-én nyitotta meg kapuit a diákság előtt.
 
Az Állami Középipartanoda 1879. december 7-én nyitotta meg kapuit hallgatói előtt. Az ipar igényei szerint a gépészet, az építészet és a vegyészet szakirányokban kínáltak képzési lehetőséget. Az iskola első épülete a Főherceg Sándor tér (ma Gutenberg tér) 4. szám alatt működött. 1889-ben, a Hauszmann Alajos által tervezett, a József körút és a Népszínház utca sarkán álló új épületegyüttesbe költözött az iskola. Igazgatójának Hegedűs Károlyt nevezték ki, aki 35 éven keresztül látta el az intézményvezetés feladatait.
 

Bővebben: Petrik 140

Étkezési információk

Étkezési információkKedves Diákok!

Minden tanévkezdéskor nem csak az újonnan érkező tanulók hanem a régiek is akik igénybe veszik az étkeztetést a befizetéssel egyidejűleg hozzák magukkal a kitöltött, aláírt eredeti nyomtatványokat, az esetlegesen szükséges kedvezményt alátámasztó mellékleteket pedig másolatban. Kitöltött nyomtatványok hiányában a befizetés nem fogadható  el!

Ha a továbbiakban a kiegyenlítés átutalással történik akkor is a megfelelő űrlapokon az átutalás legyen bejelölve! A teendőket teljes részletességgel a csatolt tájékoztatók tartalmazzák, de ha további kérések vagy kérdések merülnek fel az alábbi elérhetőségeken tudok felvilágosítást adni:

Láng Tamara
gazdasági ügyintéző
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
tel.: +36 70 502 1717

#petrikcodeweek: egy hét kódolás nem csak informatikusoknak!

#petrikcodeweek: egy hét kódolás nem csak informatikusoknak!Kedves Petrikesek!

Az iskolánkban immár másodszorra került megrendezésre a #petrikcodeweek nevet viselő rendezvénysorozat, amely most valóban egy hétig tartott. A hét folyamán nem csak saját diákjainknak kínáltunk izgalmas programokat.
 
Két partneriskolánkból látogattak ide a gyerekek: a szentmártonkátai Arany János Általános Iskolából, valamint az Újpesti Csokonaiból is 30-30 tanuló érkezett tanáraik kíséretében. Az idelátogató gyerekek több feladatot kaptak: először táblagépek használatával egy kérdéssorozatra kellett válaszolniuk, melyben azt kérdeztük tőlük, hogy mik azok a dolgok melyeknek segítségével boldogulni tudnak majd életük során. Illetve azt, hogy mi az a 3 szó, ami eszükbe jut a kódolás szó hallatán.
 
 
 

Bővebben: #petrikcodeweek: egy hét kódolás nem csak informatikusoknak!

Esemény naptár

Írország

ÍrországKedves Petrikesek!

Repüljünk Írországba a tavaszi szünetben. Fedezzük fel együtt a Smaragd Sziget szépségeit. Családi elhelyezés, nyelvgyakorlási lehetőséggel.

Jelentkezni B. Tóth Katalin és Béresné Bodó Noémi tanárnőknél az A épület 131-es tanáriban vagy szaktanárodnál lehetséges.
 
Előleg. 20 000 Ft
Jelentkezés határideje: 2019. október 20.
Mellékletek:
Fájl letöltése (repuljunk_irorszagba.pdf)repuljunk_irorszagba.pdf[ ]

eTwinning iskola lettünk

eTwinning iskola lettünkKedves Diákok és Tanárok!

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy a 2019/20-as tanévre elnyertük az „eTwinning iskola” címet. Több megfelelési kritérium alapján egy kétlépcsős kiválasztás végén döntötték el, mely intézmények érdemlik meg ezt az elnevezést. Az egész országból 6, Európa szerte 1004 iskola nyerte el ezt a kitüntetést. Az eTwinning iskola címmel reméljük munkánk még nagyobb ismertségre tehet szert nemzetközi szinten is. Gratulálunk az eTwinning programban résztvevő diákjainknak és tanáraiknak, akik nélkül nem sikerült volna ez a fantasztikus teljesítmény.

Mi a pálya? 2019

 Mi a pálya? 2019Kedves Diákok!

Iskolánk képviselteti magát a rendezvényen! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

 

 

Bővebben:  Mi a pálya? 2019

Tavaszi szakmai vizsga időpontjai - 2019

Tavaszi szakmai vizsga időpontjai - 2019Kedves végzős Technikusok!

Elérhetővé váltak a májusi-júniusi szakmai vizsgaidőpontok, beosztások!

A táblázat alapján láthatjátok, mikor melyik vizsgarészből lesz a vizsgátok, áttekinthető formában, osztályonként, szakmacsoportonként!

A gyakorlati és szóbeli beosztás a vizsgát megelőző napon a B épület földszinten a könyvtár melletti falon lesz kifüggesztve, valamint az osztályfőnököknek e-mailen elküldve.

Bővebben: Tavaszi szakmai vizsga időpontjai - 2019

Újra Kódolás Hete a Petrkben!

Újra Kódolás Hete a Petrkben!Kedves Petrikesek!

Idén már másodszor kerül megrendezésre iskolánkban a Kódolás Hete 2019. október 7.-e hetében. Most egy hétig lesz a kódolás a középpontban, de nem csak informatikusoknak. Minden szakmacsoportból szeretettel várjuk a jelentkezőket az alábbi izgalmas feladatokkkal.

Bővebben: Újra Kódolás Hete a Petrkben!

Biztonságos Internet Nap

Biztonságos Internet NapKedves Diákok!

Az idei tanévben iskolánk is csatlakozik a Biztonságos Internet Naphoz, amit a síszünetre való tekintettel 2019. február 7-én fogunk tartani. Ebből az alkalomból kiírunk egy digitális plakátkészítő pályázatot, melyet a mellékelt felhíváson olvashattok.
 
A plakátokat, melyeket internetbiztonság témakörben kell készíteni a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett, e-mailben kell elküldeni (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) 2019. január 31-ig.
 
A pályázók egyúttal vállalják, hogy a munkájuk kinyomtatva kiállításra kerül iskolánkban.
 
Az eredményhirdetés a Biztonságos Internet Napján lesz.

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036