RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. július 10. Péntek
Amália, Alma
 
  • Digitális Témahét

  • eTwinning iskola lettünk

  • A Petrik a 10. legjobb szakgimnázium az országban

  • Projektjeink

  • A merész vegyész

    A vegyészképzés nem csak az unalmas képletekről, hanem az izgalmas kísérletekről is szól. Jelentkezz te is vegyipari képzéseinkre ...

A Petrik a 10. legjobb szakgimnázium az országban

A Petrik a 10. legjobb szakgimnázium az országbanKedves Diákok, Szülők és Kollégák!

 
Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy a 2019-ben alapításának 140 éves évfordulóját ünneplő iskolánk a HVG „Középiskola 2019” című kiadványában a szakgimnáziumok rangsorában az országos 10. helyezést érte el. A kiadvány szerint „A rangsorban élen végzett szakgimnáziumok a szakképzés elitjébe tartoznak […]”.
 
Ezzel a rövid ismertetővel szeretnénk még vonzóbbá tenni iskolánkat minden, az iskolaválasztás előtt álló diák és szülő számára:
 
Szakgimnáziumunkban egy-egy négy évfolyamos vegyész, környezetvédelmi és informatikai osztályt, egy öt évfolyamos két tanítási nyelvű vegyész és egy öt évfolyamos, nyelvi előkészítős informatikus osztályt indítunk. Az érettségi után mindhárom szakirányon nappali és esti munkarendű szakképesítések közül választhatnak a diákok.
 
A tanulás mellett a diákéletet színes programok teszik élvezetesebbé: Csibetábor, Csibeavató, Honfoglaló, Szalagavató, Adventi Vásár, Petrik-nap. A sportok kedvelői röplabdázhatnak, kosárlabdázhatnak, futballozhatnak. Az iskola csapatai rendszeresen kiváló eredménnyel szerepelnek a kerületi vagy budapesti bajnokságokban. A versenyekre járó csapatok folyamatosan várják az érdeklődő diákokat. Az iskolában szervezett és jól működő Diákönkormányzat működik, amely rendszeresen szervez a diákságot megmozgató programokat (Csibetábor, Csibeavató, Petrik-nap, Mikulás, Valentin-nap). Az iskola a 2018/2019-es tanévben második alkalommal vesz részt a Művészetek Palotája partneriskolájaként a diákok számára felkínált kedvezményes programokon.
 
A tanév során különböző témahetek teszik a tanulást színesebbé. Ilyen például a Kódolás hete, amelyért 2018-ban iskolánk elnyerte „A programozás hetének innovatív iskolája” címet. Emellett a diákok rendszeresen használják a jól felszerelt, modern vegyipari, környezetvédelmi és informatikai laborokat. Az iskola szinte minden tanterme projektorral vagy okostévével van felszerelve. A felvételt nyert diákok számára szükség esetén kollégiumi ellátás biztosított.
 
Az iskola diákjai rendszeresen részt vesznek és kitűnő eredményekkel szerepelnek matematikai, kémiai OKTV-döntőkben, matematika, kéttannyelvű vagy kémia országos versenyek döntőiben, illetve vegyész, környezetvédelmi és informatikai OSZTV-döntőkben. A két tanítási nyelvű képzésben résztvevő diákok 90%-a felsőfokú angol nyelvvizsgával zárja középiskolai tanulmányait.
 
Az iskolában minden évben megszervezzük a tavaszi angliai utazást. Emellett az iskola részt vesz a Határtalanul! programban. Kiemelt figyelmet fordítunk a nemzetközi kapcsolatok ápolására, folyamatosan részt veszünk az Erasmus+ programban, jelenleg Dániában, Portugáliában, Romániában, Horvátországban és Olaszországban vannak partneriskoláink.
 
Az intézményben 10 mesterpedagógus tanít.
 
A Petrik a 10. legjobb szakgimnázium az országban A Petrik a 10. legjobb szakgimnázium az országban A Petrik a 10. legjobb szakgimnázium az országban
 

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036