RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. augusztus 8. Szombat
László, Eszmeralda
 
  • Digitális Témahét

  • eTwinning iskola lettünk

  • A Petrik a 10. legjobb szakgimnázium az országban

  • Projektjeink

  • A merész vegyész

    A vegyészképzés nem csak az unalmas képletekről, hanem az izgalmas kísérletekről is szól. Jelentkezz te is vegyipari képzéseinkre ...

Disputa tábor

Disputa táborVitAmin? - Petrikes disputa tábor

2013. március 28-29-én a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány által meghirdetett Szólj bele! c. pályázat támogatásának köszönhetően a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola 20 diákja ismerkedhetett meg a disputa alapjaival egy kétnapos tréning keretein belül a tatai Öreg-tó kempingben.

A program első napján csapatépítő és kommunikációfejlesztő foglalkozások során ismerkedhettek meg a diákok a disputa alapjaival, illetve ráhangolódhattak a következő napi három nagy vitatémára: iskolai közösségi szolgálat, környezettudatosság az iskolában, illetve érzékenyítés a fogyatékkal élőkkel kapcsolatosan.

A második napon a döntéshozók –Klómer Georgina (Mozgásjavító Intézet), Penksza Károlyné (Petrik Lajos Szakközépiskola), Tarján Enikő (Mobilitás) – bevonásával mélyítették el a résztvevők a tudásukat, majd a DIA (Demokratikus Ifjúságért Alapítvány) mentorának, Kiss Lászlónak a segítségével elsajátították a Karl Propper vita menetét. A jelenlévők a tábort az adott témakörökhöz kapcsolódó disputával zárták.

A tréninget a diákok eredményesnek ítélték meg: sokkal magabiztosabbak és nyitottabbak lettek, hatékonyabban tudnak egymással kommunikálni, érvelési technikájuk kiforrottabbá vált. A két nap során a csapatban résztvevők – bár különböző évfolyamok képviselői voltak (kilencedikesektől egészen a végzősökig) – jobban megismerték egymást, igazi csapattá kovácsolódtak. A tábort a jelenlévők igazi sikerként könyvelték el és hasznossága miatt szeretnék az elkövetkezendő tanévek során is megvalósítani.


2013. március 30.
Duschák Zsuzsanna – DÖK segítő tanár
Kulcsár Anikó - szabadidő-szervező
A Petrik Lajos Szki. Diákönkormányzata nevében: Kozma Máté és Radics Alexandra

Disputa táborDisputa táborDisputa táborDisputa táborDisputa tábor

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036