RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2019. november 15. Péntek
Albert, Lipót
 

I. Környezetvédelmi Projektkonferencia a Petrikben

I. Környezetvédelmi Projektkonferencia a PetrikbenKedves Petrikesek!

2019. 11.15.-én 10.00 -13.00 óra között kerül megrendezésre az I. Környezetvédelmi Projektkonferencia, melynek során a kedves érdeklődők betekintést nyerhetnek a Petrikben zajló környezetvédelmi kutatások és projektmunkák kulisszatitkaiba. 

A konferencián elhangzó előadásokat, az iskolánkban vendégeskedő olaszországi diákcsoport és kisérőik számára angol nyelven adják elő a projektekben és kutatásokban résztvevő Petrikes tanulók és az őket mentoráló tanárok.
 
Minden érdeklödőt  szeretettel várunk!
 
A konferencia helysízne: B. épület 116. előadó
 
Az előadások rövid összefoglalója a mellékelt dokumentumban olvasható. 
Mellékletek:
Fájl letöltése (eloadasok.jpg)eloadasok.jpg[ ]
Fájl letöltése (meghivo.jpg)meghivo.jpg[ ]
Fájl letöltése (osszefoglalo.pdf)osszefoglalo.pdf[ ]

Új kanapék Erasmus+ támogatásból

Új kanapék Erasmus+ támogatásbólKedves Tanárok és Diákok!

Az iskolánkban zajló, és végéhez közeledő Erasmus+ "Our Common European Tale" elnevezésű projekt támogatásából újabb 6 db kanapé került beszerzésre a már meglévő 3 mellé. A kanapékat mindkét épületben frekventált, de védett helyekre helyeztük ki, ahol nyugodtan lehet beszélgetni, pihenni vagy készülni a következő órára. 2 db kanapé az "A" épület aulájában, 1 db a "B" épület földszintjén, a könyvtár mellett került elhelyezésre. A negyedik kanapé a "B" épület 1. emeletén, 2 db pedig a 3. emeleten található. Továbbá felújításra került a "B" 3. emeleten elhelyezett kanapé. Az újrakárpitozásban nyújtott segítségéért köszönet illeti Márta József tanár urat! A kanapékat a 11. B osztály tanulói szerelték össze.

 

Bővebben: Új kanapék Erasmus+ támogatásból

Határtalanul Pályázat - Májusi találkozó

Határtalanul Pályázat - Májusi találkozóKedves Tanárok és Diákok!

A Határtalanul Pályázat kapcsán május 17 és 21-e között az iskolánk vendégei voltak a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium és Gimnázium tanárai és diákjai. 

Egy kis blog is készült, amiben megtekinthetitek, hogy merre jártunk és mennyi mindent láttak és láttunk azalatt az idő alatt ameddig a látogatás tartott. Itt található a blog – 
 
Március 18-án a 7. órában egy kis előadással is készültek. Két interjú is készült a pályázattal kapcsolatban, amelyet a továbbiakban megnézhettek. https://www.youtube.com/watch?v=yGhfiniqfGM
 
Köszönjük, hogy eddig is követtetek bennünket

Erasmus+ pályázati felhívás - Limasszol

Erasmus+ pályázati felhívás - LimasszolKedves Vegyész Diákok!

Jó hírünk van! A 2019/2020-as tanévben lehetőségetek nyílik 30 napos külföldi szakmai gyakorlaton részt venni az Erasmus+ Training for All projektjének keretében a ShipCon Ltd. és az iskolánk közös szervezésében a ciprusi Limasszolban! A pályázat keretében 10 fő, a 2019/2020-as tanévben végzős, nappali vegyész szakképzésben résztvevő diáknak lesz lehetősége kiutazni, várhatóan 2019 novemberében. A szakmai gyakorlatra a kiutazást, a szállást és a napi ellátást is a támogatásból finanszírozzuk!
 

Bővebben: Erasmus+ pályázati felhívás - Limasszol

Innovatív Pedagógus díj

Innovatív Pedagógus díjKedves Diákok és Tanárok!

Iskolánk angoltanára, Tóth Éva a 2018. május 18-n megrendezett II. eTrend konferencián Digitális Témahét Innovatív Pedagógus díjat vehetett át az 1/13S és 1/13R technikus osztályokkal készített Be Digitally Aware projektünkért. Az idei témahéten közel ezer iskola mintegy 3 ezer projekten dolgozott a témahét során, így büszkén mondhatjuk, hogy sikerült kiemelkedőt alkotnunk.

 
Ezúton köszönjük mindenki munkáját, aki segített minket a témahét alatt.
 
A díjazottak listája és a végeredmény itt olvasható:

Erasmus+ FuturE+ konferencia Bukarestben

Erasmus+ FuturE+ konferencia BukarestbenKedves Tanárok és Diákok!

2019. március 12-15. között került megrendezésre Bukarestben, Romániában a FuturE+ nemzetközi konferencia, amely az Erasmus+ program 2020-2027 közötti időszakának fő feladatairól szólt. A 23 országból érkezett 140 résztvevő megfogalmazott és elfogadott egy Javaslati dokumentumot, amelyet eljuttatnak az Európai Bizottságnak, amely a benne foglaltakat figyelembe fogja venni a program jövőjének meghatározásakor.

 

Iskolánk meghívást kapott a konferenciára, így a magyarországi szakgimnáziumok közül egyedüliként volt alkalma elmondani a véleményét és beleszólni az Erasmus+ program jövőjébe. Iskolánkat a konferencián az intézményünkben zajló Erasmus+ projektek koordinátora, Szolnok Ádám tanár úr képviselte.

Our Common European Tale" dániai találkozó

Our Common European TaleKedves Tanárok és Diákok!

2018. április 30. és május 4. között zajlott az iskolánkban futó Erasmus+ "Our Common European Tale" című projektjének harmadik nemzetközi találkozója Dániában. Iskolánkat Karácsonyi Hanna és Kajtor Katalin 10. A osztályos tanulók képviselték. Kísérőtanáraik Duschák Zsuzsanna és Szolnok Ádám voltak. A találkozóról képeket a projekt hivatalos honlapján találtok: https://www.our-common-european-tale.com/photos/

Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztályban

Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztálybanKedves Diákok és Tanárok!

2019. januárjától 2019. júniusáig iskolánk részt vesz a European Schoolnet európai szintű programjában (Europeana DSI-4 project). A European Schoolnet egy olyan nonprofit szervezet, mely Brüsszelben található és 34 európai ország oktatási minisztériumaiból áll. A Europeana DSI-4 project egy olyan, Európai Unió által finanszírozott kezdeményezés, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kulturális örökség fontosságára és megőrzésére az oktatási folyamatokban.

Bővebben: Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztályban

Határtalanul - nagyenyedi iskola

Határtalanul - nagyenyedi iskolaKedves Tanárok és Diákok!

A Határtalanul Pályázat kapcsán május 17 és 21-e között az iskolánk vendégei lesznek a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium és Gimnázium tanárai és diákjai. Az iskolánk diákjai is elkísérik felfedező útjukon az erdélyi diákokat.  
 
2017. Szeptemberben a mi iskolánk látogatta meg az erdélyi iskolát és erről egy kis blog is készült, amiben megtekinthetitek, hogy merre jártunk és mennyi csodát láttunk. Ennek a folytatása készül el a következőkben. Itt található a blog.
 
Március 18-án a 7. órában egy kis előadással is készültek, amelynek a plakátját mellékeltem. Nagy szeretettel várunk mindenkit az előadásra. 
 
Hírekkel még a későbbiekben jelentkezünk. 
Szervezők: Bende Gyöngyi tanárnő és Latabár Endre tanár úr  
 
Mellékletek:
Fájl letöltése (nagyidai_plakat.jpg)nagyidai_plakat.jpg[ ]

Erasmus+ Horvátország

Erasmus+ HorvátországKedves Tanárok és Diákok!

2018. október 1-5. között zajlott az iskolánkban futó Erasmus+ Our Common European Tale projektjének 4. nemzetközi találkozója a horvátországi Eszéken. Iskolánkat Bodor Alexandra (11.A) és Sándor Erzsébet (12.C) képviselték. Kísérőtanáriak Demkó Erika, Farkas Erika és Szolnok Ádám voltak. A találkozóról készült képeket a projekt honlapján találhattok: https://www.our-common-european-tale.com/photos/

Our Common European Tale - Magyar népmesék

Our Common European Tale - Magyar népmesékKedves Tanárok és Diákok!

Az iskolánkban zajló Erasmus+ "Our Common European Tale" projektjében dolgozó diákok és tanáraik 2018. április 16-án látogatást tettek a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol 8. osztályos diákoknak tartottak foglalkozást a magyar népmesékről.

A foglalkozáson a diákok megismerkedtek a projekttel, angolul néztek magyar népmeséket, majd a látottak alapján, csoportokban kiselőadásokat tartottak angol nyelven. A foglalkozáson készült képeket a projekt honlapjára kattintva nézhetitek meg.

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036