RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. február 20. Csütörtök
Aladár, Álmos
 

Training for LIFE partnertalálkozó Litvániában

Training for LIFE partnertalálkozó LitvániábanBeszámoló

A Training for LIFE: Leadership Initiative for Europe elnevezésű Comenius-projekt hatodik partnertalálkozójára 2014. 09. 24. és 28. között került sor Utenában, Litvániában. Mi, Szántó Anna és Morvai Dóra, voltunk a magyar csapat diák tagjai.

Az első napon megérkeztünk Utenába, ahol találkoztunk a minket vendégül látó családokkal. Mindkét család nagyon kedves volt, igazi vendégszeretettel fogadott minket. Mindenki próbált velünk angolul kommunikálni, így nagyon hamar családtagoknak érezhettük magunkat. Nagyon élveztük a velük eltöltött időt, mivel így egy más kultúrát, szokásokat ismerhettünk meg közelebbről.

A második napon az itthon előkészített kiselőadásunkat kellett előadnunk. Bár nagyon izgultunk előtte, nagy sikert arattunk. Az előadás utáni szünetben minden ország képviselőinek átnyújtottunk egy példányt, az iskolánkat bemutató albumból, amely nyáron készült el, és mi is rengeteget dolgoztunk rajta. Délután egy helyismereti vetélkedőn vettünk részt, amely azért volt jó, mert így jobban megismerhettük vendéglátóink városát, és egyúttal egymást is. Este egy közeli faluban megnéztük a litván, a lett és a dán fiúk kosármeccsét, majd hagyományos litván ételekből álló vacsorát ettünk.

A harmadik napon azt a kiselőadást kellett előadnunk, amelyet előzőleg, csapatokba rendeződve, együtt készítettünk elő. A kiselőadásokon bemutatott poszterekből fog elkészülni a projekt második brosúrája. Délután ellátogattunk a világ egyetlen etnokozmológiai múzeumába. A múzeum az emberiség és a kozmosz kapcsolatát mutatja be. Az esti díszvacsorán megkaptuk a találkozón való részvételünket igazoló bizonyítványokat.

A harmadik napon Vilniusba, a fővárosba látogattunk. Útközben megálltunk Európa földrajzi középpontjánál is. Vilniusban meglátogattuk a Királyi Palotát, majd az Óvárosban sétáltunk. Ebéd után egy hatalmas bevásárlóközpontban vásárolgattunk, beszélgettünk a többi országból érkezett társainkkal.

Nagyszerűen éreztük magunkat ebben a pár napban Litvániában, mivel rengeteg új barátra tettünk szert, és alkalmunk volt megismerkedni egy eddig számunkra ismeretlen országgal és az ott élő emberekkel.

Szántó Anna (9.A) és Morvai Dóra (9.C)

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036