RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. február 20. Csütörtök
Aladár, Álmos
 

Training for LIFE-ról bővebben

Training for LIFE-ról bővebbenKedves Érdeklődök!

Iskolánk mindig nagy hangsúlyt fektetett a nemzetközi kapcsolatok kiépítésére, ápolására, ezzel is lehetőséget kínálva diákjainknak arra, hogy szélesítsék látókörüket, elmélyítsék tudásukat.

A „Training for Life: Leadership Initiative For Europe” elnevezésű Comenius-projekt 2013 szeptembere és 2015 júniusa között zajlik, 10 ország vesz részvételével. Magyarország mellett Románia, Lengyelország, Horvátország, Olaszország, Portugália, Dánia, Lettország, Litvánia és Törökország vesz részt benne. A projekt 13-18 éves középiskolai diákokat céloz meg azzal a szándékkal, hogy fejlessze a vezetői készségeiket, továbbá lehetőséget kínáljon számukra a jövőbeli karrierjükkel kapcsolatos döntések meghozatalára azáltal, hogy meghatározzák az erősségeiket, esetleges gyengeségeiket, a lehetőségeiket és jövőbeli céljaikat.

A projekt során a diákok fejleszthetik kommunikációs, idegen nyelvi és előadói készségeiket, továbbá növelhetik önbizalmukat, hiszen a találkozók alatt angol nyelven kell előadásokat tartaniuk, illetve kommunikálniuk a más országból érkezett társaikkal. A találkozók lehetőséget biztosítanak arra, hogy a projektben résztvevő diákok megismerkedhessenek egymás kultúrájával, szokásaival és barátságok alakulhassanak ki közöttük.

A projekt második találkozója 2013 decemberében Budapesten került megrendezésre, és iskolánk láthatta vendégül a 9 országból érkezett mintegy 45 fős tanár és diák küldöttséget. A projekt két éve során tanáraink és diákjaink eljutottak a romániai Kolozsvárra, a portugáliai Almadába, a lengyelországi Glogowba, a dániai Koppenhágába, a litvániai Utenába, a törökországi Sakaryába, az olaszországi Cassinóba, a lettországi Rezeknébe és a horvátországi Eszékre.

A projekt során, a partnerországok diákjai a tanultak alapján 4 brosúrát állítottak össze, illetve a tananyagokból elkészült egy, azokat összefoglaló könyv is. Ezek letölthetők az iskola honlapjáról.

A találkozókról képeket az iskola honlapjának galériájában lehet megnézni.

Akit részletesebben is érdekel a projekt, ellátogathat a projekt önálló honlapjára.

 

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036