RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. június 2. Kedd
Kármen, Anita
 

Erasmus+ "Math Around Us" litvániai találkozó

Erasmus+ Kedves Tanárok és Diákok!

Az iskolánkban zajló Erasmus+ "Math Around Us" projekt ötödik nemzetközi találkozója október elején Litvániában került megrendezésre. Iskolánkat Szávics Nikolett (11.A), Veréb Anna (10.A), Lévai Viktória (11.B), valamint Tóth Edina és Tóth Enikő tanárnők képviselték. Alább Szávics Nikolett és Lévai Viktória élménybeszámolóját olvashatjátok. Veréb Anna az októberi Honfoglalón tartott élménybeszámolót.

 
 
Szávics Nikolett (11.A)
 
Idén októberben az egyike lehettem annak a 3 diáknak, aki részt vett az Erasmus+ ’Math Around Us’ projekt litvániai találkozóján. Hatalmas élmény volt számomra már a repülőút is. Mivel nagyon szeretem az északi országokat, engem Litvánia teljesen elkápráztatott. Az ottani városok egyáltalán nem voltak zsúfoltak, rengeteg park, zöld terület és tó volt mindenütt, ápolt és rendezett volt a környezet. Az emberek nagyon vendégszeretőek, nyugodtak és nyitottak voltak. Minden nap a program keretében foglalkozásokon vettünk részt, meglátogattuk alitván partner iskoláját, a fővárosi egyetemeket, az obszervatóriumot, és sok számítást és feladatot végeztünk el a csillagászattal kapcsolatban. A napok jól szervezettek voltak, megismerkedtünk a nevezetességekkel is, sok barátságot kötöttünk a külföldi diákokkal. Összességében egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtam, és szerintem mindenki, aki részese volt ennek.
 
Lévai Viktória (11. B)
 
Az utazást megelőzően pár nappal Anna,Niki és én már nagyon izgazottak voltunk mivel mindhármónk első útja volt repülővel. A repülőn minden rendben volt, bár mikor Litvániába értünk elég fáradtak voltunk a korai kelés miatt. Az első pár napban megismerkedtünk a fogadó családunkkal, és az ottani diákokkal, valamint a várossal, Utenával, ahol laktunk. A workshopok érdekes feladatokat tartogattak számunkra amiket sikeresen megoldottunk. Kirándulásunk a helyi csillagvizsgálóba, valamint az ország fővárosába, Vilniusba szuper volt. Az utolsó éjszakán a csajokkal és az őket fogadó lányokkal pizsipartyt tartottunk ahol közösen főztünk és filmet néztünk. A hazaindulás reggelén szomorúan búcsúztunk a fogadóinktól bár tudtuk, Magyarországon hamarosan találkozunk. Itthon még hetekig beszéltünk a litvániai utunkról, hiszen a külföldi fogadóinkkal a kapcsolat nem szakadt meg. Az út során rengeteget fejlődött az angol tudásunk,illetve kísérőtanárainkat is jobban megismerhettük.
 
Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036