RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. augusztus 11. Kedd
Zsuzsanna, Tiborc
 

Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztályban

Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztálybanKedves Diákok és Tanárok!

2019. januárjától 2019. júniusáig iskolánk részt vesz a European Schoolnet európai szintű programjában (Europeana DSI-4 project). A European Schoolnet egy olyan nonprofit szervezet, mely Brüsszelben található és 34 európai ország oktatási minisztériumaiból áll. A Europeana DSI-4 project egy olyan, Európai Unió által finanszírozott kezdeményezés, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kulturális örökség fontosságára és megőrzésére az oktatási folyamatokban.

A program első fázisában a 9. Ny osztályos tanulók IT szakmai angol óra keretein belül 4 tanórán át valósítottak meg egy angol nyelvű projektet, melynek cime ReFake it!.  Festményeket remakeltek, azaz refakeltek/modern köntösbe ültették, melyekhez álhíreket írtak és ezeket egy flipbookba gyűjtöttük össze. Ezek után kvíz kérdéses applikációt fejlesztettek telefonra, mely a festményről, a festőről vagy az adott korszakról szólt. A remakelt festmények, sarkukban a kvízre mutató QR kóddal egész hónapban megtekinthetőek iskolánk B épületének első emeletén.
 
A diákok lelkes, motiváló hozzáállása példaértékű lehet bárki számára, büszkén mondhatjuk, hogy sikerült valami igazán színvonalasat létrehozniuk.  Köszönjük az iskola vezetésének és az oktató tanároknak a támogatást. 
 
Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztályban Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztályban Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztályban Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztályban Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztályban

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036