RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. február 20. Csütörtök
Aladár, Álmos
 

#petrikcodeweek

#petrikcodeweekKedves Tanárok és Diákok!

2018. október 6. és 21. között kerül "megszervezésre a hatodik Code Week, amikor a kódolásé a főszerep az iskolákban. Ez az a két hét, amikor sokan dolgoznak azért, hogy minél többen kipróbálhassák a programozás alapjait, bepillantást nyerhessek a programozók mindennapjaiba, munkájukba és abba, hogyan hat a digitalizáció és az informatika a mindennapi életünkre!" (www.dmpk.hu)

Az idei tanévben iskolánk is csatlakozott ehhez az európai kezdeményezéshez és 2018. október 12-én egy igen sikeres napot zártunk a #petrikcodeweek keretében. Mintegy 20 technikus diák versenyzett Android és Lego programozással, valamint több csoport kipróbálhatta a Codie-kat, és egy logikus gondolkodásmódot fejlesztő társasjátékot is.

A codeweek során többször közvetítettünk élőben iskolánk facebook oldalán. 
 
A napot nemzetközi szintre emelve egy belga, valamint két olasz partneriskolánkat video chat keretében vezettük körbe az eseményeken, angol nyelven tudósítva nekik. 
 
A napi történéseket Tajti Miklós és Baukó Ádám 2/14R osztályos diák rögzítette, majd Németi Márk szintén 2/14R osztályos tanuló összevágta az alábbi fergeteges hangulatú kisfilmbe:
 
 
Óriási élmény volt minden résztvevő tanár és diák számára. Tanulóink példamutató lelkesedéssel és hozzáállással dolgoztak egész nap.
Nagyon sokan és sokat tettünk azért, hogy ennyire gördülékenyen történjen minden.  Külön kiemelném és megköszönném Tóth Éva tanárnő munkáját, aki kitalálta, összefogta és koordinálta a napot, Merényi Miki segítségét a Lego robot rész megszervezésében, Budaházi Bencéét Android fejlesztésben, Györgyi Tamás és Lukács Ferenc segítségét pedig a társasjátékban.
 
A diákcentrum lányainak pedig a teremcseréket és a post-iteket
 
Majer Zoltán
informatikai igazgatóhelyettes

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036