RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. augusztus 11. Kedd
Zsuzsanna, Tiborc
 

Erasmus+ Pályázati felhívás - Limasszol

Erasmus+ Pályázati felhívás - LimasszolKedves Informatikus és Környezetvédő Diákok!

Jó hírünk van! A 2020/2021-es tanévben lehetőségetek nyílik 30 napos külföldi szakmai gyakorlaton részt venni az Erasmus+ Training for All projektjének keretében a ShipCon Ltd. és az iskolánk közös szervezésében a ciprusi Limasszolban! A pályázat keretében 10 fő, a 2020/2021-es tanévben nappali tagozatos informatikus szakképzésben, valamint 5 fő a 2020/2021-es tanévben nappali tagozatos környezetvédő szakképzésben résztvevő diáknak lesz lehetősége kiutazni 2020 novemberében. A szakmai gyakorlatra a kiutazást, a szállást és a napi ellátást is a támogatásból finanszírozzuk!
 

Bővebben: Erasmus+ Pályázati felhívás - Limasszol

Erasmus+ Off the Beaten Path budapesti találkozója

Erasmus+ Off the Beaten Path budapesti találkozójaKedves Tanárok és Diákok!

2019. december 02. és 06. között zajlott iskolánkban az Erasmus+ Off the Beaten Path projektjének budapesti találkozója, amelynek iskolánk adott otthont. A projektben 6 ország 31 diákja és 11 tanára vett részt. A találkozó során a diákok Istvánmező, valamint a Tisztviselőtelep és Ganz kolónia építészetét, történelmét és társadalmát vizsgálták. A hetet pénteken egy iskolai konferencia zárta, amelyen a diákok tartottak előadásokat a 2 városrészről, valamint Zubreczki Dávid és Daniel Cochran tartottak vendégelőadásokat az épített környezet megismerésének, megóvásának és a nagyközönségnek történő bemutatásának fontosságáról. A következő találkozóra 2020 márciusában, az olaszországi Torinóban kerül sor.
 

Bővebben: Erasmus+ Off the Beaten Path budapesti találkozója

Erasmus+ pályázati felhívás - Limasszol

Erasmus+ pályázati felhívás - LimasszolKedves Vegyész Diákok!

Jó hírünk van! A 2019/2020-as tanévben lehetőségetek nyílik 30 napos külföldi szakmai gyakorlaton részt venni az Erasmus+ Training for All projektjének keretében a ShipCon Ltd. és az iskolánk közös szervezésében a ciprusi Limasszolban! A pályázat keretében 10 fő, a 2019/2020-as tanévben végzős, nappali vegyész szakképzésben résztvevő diáknak lesz lehetősége kiutazni, várhatóan 2019 novemberében. A szakmai gyakorlatra a kiutazást, a szállást és a napi ellátást is a támogatásból finanszírozzuk!
 

Bővebben: Erasmus+ pályázati felhívás - Limasszol

Erasmus+ vegyész szakmai gyakorlat Cipruson

Erasmus+ vegyész szakmai gyakorlat CiprusonKedves Tanárok és Diákok!

2019. november 09. és december 07. között 10 vegyész, nappali szakképzésben tanuló diákunk vett részt 30 napos vegyész gyakorlaton Limasszolban, Cipruson. A gyakorlat az Erasmus+ Training for All projektjének keretében, a ciprusi ShipCon Ltd. segítségével valósult meg. A gyakorlat során diákjaink analitikai laborokban, kórházi laborban és gyógyszertárban dolgoztak. A munka mellett a diákok megtanultak önállóan gondoskodni magukról, együttműködni más kultúrákból érkezettekkel, gyakorolhatták a szakmai angol nyelvtudásukat, valamint megismerkedhettek a ciprusi kultúrával. Jövőre újabb 10 fő informatikus és 5 fő környezetvédő diákunk vesz részt hasonló gyakorlaton.

Bővebben: Erasmus+ vegyész szakmai gyakorlat Cipruson

Erasmus+ FuturE+ konferencia Bukarestben

Erasmus+ FuturE+ konferencia BukarestbenKedves Tanárok és Diákok!

2019. március 12-15. között került megrendezésre Bukarestben, Romániában a FuturE+ nemzetközi konferencia, amely az Erasmus+ program 2020-2027 közötti időszakának fő feladatairól szólt. A 23 országból érkezett 140 résztvevő megfogalmazott és elfogadott egy Javaslati dokumentumot, amelyet eljuttatnak az Európai Bizottságnak, amely a benne foglaltakat figyelembe fogja venni a program jövőjének meghatározásakor.

 

Iskolánk meghívást kapott a konferenciára, így a magyarországi szakgimnáziumok közül egyedüliként volt alkalma elmondani a véleményét és beleszólni az Erasmus+ program jövőjébe. Iskolánkat a konferencián az intézményünkben zajló Erasmus+ projektek koordinátora, Szolnok Ádám tanár úr képviselte.

Iskolánk aktuális környezetvédelmi projektje

Iskolánk aktuális környezetvédelmi projektjeKedves Érdeklődök!

BLURRED TIRE TRACKS
QUANTITATIVE DATA ON MICROPARTICLES FROM TIRE WEAR ON ROAD SURFACE WASHING INTO SURFACE WATER

ELMOSÓDÓ GUMINYOMOK
MENNYISÉGI ADATOK AZ ÚTFELÜLETEKRŐLA FELSZÍNI ÉLŐVIZEKBE KERÜLŐ AUTÓGUMI SZEMCSÉKKEL KAPCSOLATBAN
 
A projketben és a kutatásokban résztvevő diákok: Urbán Balázs Gyula, Kassai Csaba Máté, Mészáros Nándor
Témavezető tanárok: Gőgh Zsolt, Kullai -Papp Andrea, Rausch Péter, Sőre Ferenc
A kutatás részletes angol nyelvű dokumentációja a mellékletekben olvasható.
 
 

Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztályban

Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztálybanKedves Diákok és Tanárok!

2019. januárjától 2019. júniusáig iskolánk részt vesz a European Schoolnet európai szintű programjában (Europeana DSI-4 project). A European Schoolnet egy olyan nonprofit szervezet, mely Brüsszelben található és 34 európai ország oktatási minisztériumaiból áll. A Europeana DSI-4 project egy olyan, Európai Unió által finanszírozott kezdeményezés, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kulturális örökség fontosságára és megőrzésére az oktatási folyamatokban.

Bővebben: Europeana in the Classroom projekt a 9. Ny osztályban

I. Környezetvédelmi Projektkonferencia a Petrikben

I. Környezetvédelmi Projektkonferencia a PetrikbenKedves Petrikesek!

2019. 11.15.-én 10.00 -13.00 óra között kerül megrendezésre az I. Környezetvédelmi Projektkonferencia, melynek során a kedves érdeklődők betekintést nyerhetnek a Petrikben zajló környezetvédelmi kutatások és projektmunkák kulisszatitkaiba. 

A konferencián elhangzó előadásokat, az iskolánkban vendégeskedő olaszországi diákcsoport és kisérőik számára angol nyelven adják elő a projektekben és kutatásokban résztvevő Petrikes tanulók és az őket mentoráló tanárok.
 
Minden érdeklödőt  szeretettel várunk!
 
A konferencia helysízne: B. épület 116. előadó
 
Az előadások rövid összefoglalója a mellékelt dokumentumban olvasható. 
Mellékletek:
Fájl letöltése (eloadasok.jpg)eloadasok.jpg[ ]
Fájl letöltése (meghivo.jpg)meghivo.jpg[ ]
Fájl letöltése (osszefoglalo.pdf)osszefoglalo.pdf[ ]

Erasmus+ Horvátország

Erasmus+ HorvátországKedves Tanárok és Diákok!

2018. október 1-5. között zajlott az iskolánkban futó Erasmus+ Our Common European Tale projektjének 4. nemzetközi találkozója a horvátországi Eszéken. Iskolánkat Bodor Alexandra (11.A) és Sándor Erzsébet (12.C) képviselték. Kísérőtanáriak Demkó Erika, Farkas Erika és Szolnok Ádám voltak. A találkozóról készült képeket a projekt honlapján találhattok: https://www.our-common-european-tale.com/photos/

Új kanapék Erasmus+ támogatásból

Új kanapék Erasmus+ támogatásbólKedves Tanárok és Diákok!

Az iskolánkban zajló, és végéhez közeledő Erasmus+ "Our Common European Tale" elnevezésű projekt támogatásából újabb 6 db kanapé került beszerzésre a már meglévő 3 mellé. A kanapékat mindkét épületben frekventált, de védett helyekre helyeztük ki, ahol nyugodtan lehet beszélgetni, pihenni vagy készülni a következő órára. 2 db kanapé az "A" épület aulájában, 1 db a "B" épület földszintjén, a könyvtár mellett került elhelyezésre. A negyedik kanapé a "B" épület 1. emeletén, 2 db pedig a 3. emeleten található. Továbbá felújításra került a "B" 3. emeleten elhelyezett kanapé. Az újrakárpitozásban nyújtott segítségéért köszönet illeti Márta József tanár urat! A kanapékat a 11. B osztály tanulói szerelték össze.

 

Bővebben: Új kanapék Erasmus+ támogatásból

Határtalanul Pályázat - Májusi találkozó

Határtalanul Pályázat - Májusi találkozóKedves Tanárok és Diákok!

A Határtalanul Pályázat kapcsán május 17 és 21-e között az iskolánk vendégei voltak a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium és Gimnázium tanárai és diákjai. 

Egy kis blog is készült, amiben megtekinthetitek, hogy merre jártunk és mennyi mindent láttak és láttunk azalatt az idő alatt ameddig a látogatás tartott. Itt található a blog – 
 
Március 18-án a 7. órában egy kis előadással is készültek. Két interjú is készült a pályázattal kapcsolatban, amelyet a továbbiakban megnézhettek. https://www.youtube.com/watch?v=yGhfiniqfGM
 
Köszönjük, hogy eddig is követtetek bennünket

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036